Ingrediënten zoete aardappel en broccoli per persoon
- 125 g zoete aardappelen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1/4 rode peper
- 1/4 bos salade-ui
- 1/2 teen knoflook
- 125 gram broccoli
- 3/4 eetlepel sinaasappel-peperdressing
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de helft van de olie door de aardappelparten en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar.
Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
Snijd de salade-uitjes in schuine ringetjes en de knoflook in plakjes.
Keer de aardappelen elke 15 min.
Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min. Verhit de rest van de olie en bak de bosui 1 min.
Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de sinaasappel-peperdressing en serveer.
Eet smakelijk!
TIP: Je kunt dit gerecht aanvullen met kip of zalm
Voedingswaarde per persoon
240Kcal
5Eiwit
25KH
12Vet
7Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden