Zoete aardappel en broccoli

Zoete aardappel en broccoli – Recept van de week

Een heerlijk vegetarisch ovengerecht waarbij we zoete aardappelen combineren met broccoli. Lekker veel ijzers, vezels en laag in calorieën.

Ingrediënten zoete aardappel en broccoli per persoon

  • 125 g zoete aardappelen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/4 rode peper
  • 1/4 bos salade-ui
  • 1/2 teen knoflook
  • 125 gram broccoli
  • 3/4 eetlepel sinaasappel-peperdressing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de helft van de olie door de aardappelparten en bestrooi eventueel met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. gaar.

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

Snijd de salade-uitjes in schuine ringetjes en de knoflook in plakjes.

Keer de aardappelen elke 15 min.

Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min. Verhit de rest van de olie en bak de bosui 1 min.

Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.

Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de sinaasappel-peperdressing en serveer.

Eet smakelijk!

TIP: Je kunt dit gerecht aanvullen met kip of zalm

Voedingswaarde per persoon

240
Kcal

5
Eiwit

25
KH

12
Vet

7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Gezonde & Makkelijke recepten

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.