Deze week maken we een zeewierpasta. Naast de eiwitten, magnesium, calcium, jodium en natrium in zeewier halen we ook goede vetten uit zalm.
Ingrediënten zeewierpasta (4 personen)
- 100 gram zeewiertagliatelle
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente venkel-asperge
- 200 ml slagroom
- 0.05 g saffraan
- 350 gram zalm
Bereiding
Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok.
Bak de roerbakgroente 4 min. op hoog vuur en voeg de slagroom en saffraan toe. Laat 1 min. inkoken op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
Snijd de zalm in gelijke stukken en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de zalm ca. 6 min. Keer halverwege.
Giet de pasta af en meng met de groente-saffraansaus en serveer met de zalm.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde zeewierpasta per persoon
590Kcal
25Eiwit
14KH
46Vet
11Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden