Ingrediënten zeewierburger (4 personen)
- 375 gram tofu naturel
- 10 gram gedroogd zeewier
- 3 cm verse gember
- 6 eetlepels panko (Japans broodkruim
- 1 ei
- 2 zakjes miso soup
- 2 theelepels shichimi togarashi
- 4 speltbroodjes
- 2 tomaten
- 4 augurken
- 100 gram ijsbergsla
- 4 eetlepels wasabimayonaise
Bereiding
Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu erop en vouw de randen van de doek over de tofu.
Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 minuten staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uit komt.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Prak ondertussen de tofu met een vork of pureestamper fijn en doe in een kom.
Snijd de gedroogde zeewier fijn en laat in een kommetje met water 10 minuten wellen.
Giet af en knijp het overtollige vocht eruit.
Schil en rasp de gember. Doe samen met het zeewier, ei, de panko, miso en shischimi togarashi bij de tofu. Meng het geheel door elkaar en vorm er met vochtige handen burgers van.
Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers circa 10 minuten in het midden van de oven.
Keer de burgers, leg de broodjes erbij en bak nog eens circa 10 minuten.
Snijd ondertussen de tomaten en augurken in plakken en meng de ijsbergsla met de mayonaise.
Neem de broodjes en burgers uit de oven.
Halveer en beleg achtereenvolgens met de ijsbergsla, een burger, tomaat en augurk en dek af met de bovenkant.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
410Kcal
20Eiwit
32KH
21Vet
4Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden