wortellasagne

Wortellasagne – Recept van de week

Deze week een vegetarische variant op de lasagne. Wortels vervangen het vlees en zijn ontzettend goed voor je. Wortels bevatten veel vitamines (A + B + C) en ontzettend veel vezels. Je verwacht het misschien niet maar 100 gram wortels bevat 10% van je dagelijkse behoefte aan vezels!

Ingrediënten Wortellasagne

  • 250 gram wortel
  • 400 gram Tomaat
  • 2 eetlepels olie
  • Peper
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml groentebouillon
  • 150 gram zuivelspread met kruiden (light)
  • 4 stuks volkoren lasagnebladen (? 25 gram)

Bereiding

Schil de wortels en rasp grof.

Was de tomaten en snij in blokjes.

Verhit de olie in een pan, bak de wortel en tomaten ca. 5 minuten met een deksel op de pan.

Breng op smaak met peper en kerriepoeder.

Blus af met groentebouillon, breng aan de kook en roer de zuivelspread door de saus.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de saus afgewisseld met de lasagnebladen in een ovenschaal (ca. 22 x 22 cm). Begin en eindig daarbij met de saus.

Bak ca. 40 minuten in de oven en serveer.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

467
Kcal

14
Eiwit

48
KH

22,5
Vet

9
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *