Workout of the week #46

Het is tijd voor een nieuwe workout of the week. Hopelijk heb je een mooie prestatie neergezet met de vorige workout.

De workout

We doen deze week handstands (push-ups) met squats. We doen 5 rondes waarbij we iedere ronde 30 seconden een handstand doen tegen de muur en aanvullend 20 squats uitvoeren.

5 rondes
  • 10 handstand push-ups of 30 seconden handstand
  • 20 squats

Let op: Voer de handstand push-ups alleen uit als je zeker weet dat je deze techniek beheerst. Zo niet voer dan de normale handstand uit.

Kun je de handstand niet dan kun je deze omgekeerd doen waarbij je met je buik naar de muur staat in plaats van je rug naar de muur. Je plaats je handen op de vloer en klimt met je voeten naar boven tot je gestrekt tegen de muur staat.

Als beginner kun je kiezen voor de normale handstand of de omgekeerde handstand en houdt deze 15 seconden vast in plaats van 30. De squats doe je 10 keer in plaats van 20 keer. Ook als beginner doe je 5 rondes.

Instructies

Omdat het belangrijk is dat je de oefeningen goed uitvoert hebben wij hieronder een instructievideo. Let goed op het correct uitvoeren van de oefening. Hiermee voorkom je blessures!

Handstand

Squats


Voor een goed herstel na de workout neem je een eiwitshake. Je kunt ze gemakkelijk bestellen bij Body & Fit Shop

Volgende week plaatsen we de volgende workout online. Hou de site dus goed in de gaten.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *