JUMP, JUMP, JUMP! Win 1 van de 3 touwtjes

Wist je dat heel veel boksers en crossfitters touwtjespringen hebben opgenomen in hun trainingsschema? Dit fenomeen zie je ook steeds vaker terug bij de alledaagse sporter. Maar wat zijn nu de voordelen zijn van deze onderschatte sportoefening? Oh, en ben je na het lezen overtuigd? Doen dan mee met de winactie en win 1 van de 3 springtouwtjes!

Inmiddels is de actie. Voor iedereen heeft meegedaan, bedankt! Lees wie winnaars zijn.

Win nu je eigen springtouwtje

Doe nu mee aan de winactie in 2 simpele stappen

Deel de actie met je vrienden zodat zij ook mee kunnen doen en kans maken op een touwtje.

De winactie duurt tot zaterdag 31 oktober 2015, 12.00 uur. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht. Laat een geldig e-mailadres achter en vis niet achter het net.

Tips voor zelf touwtjespringen

Uitvoering

Het grootste voordeel van touwtjespringen is de uitvoerbaarheid. Terwijl het gemakkelijk is heeft het een grote impact op je conditie en verbrand je mega veel calorieën. Niet voor niets is touwtjespringen voor boksers een basisoefening. Terwijl het heel makkelijk lijkt is het de kunst om lange tijd achter elkaar door te blijven springen.

Wij hebben een aantal tips voor jou om de start te maken met touwtjespringen en jezelf verder te ontwikkelen naar een prof die een double jump kan maken.

Houding en afstelling

Het belangrijkste is een goede houding en een touw met de juiste lengte. Hou je touw in je handen vast en ga met je voet op het touwtje staan. Plaats je handen met het touwtje vast boven je borst en onder je oksels.

Single jumps

Nadat je de lengte hebt afgestemd begin je rustig te draaien probeer de timing onder de knie te krijgen. Als je het eenmaal door hebt kun je focussen op langere tijd achter elkaar door te springen. Probeer te wennen aan het springen en hou dit een aantal minuten vol. Als je dit onder de knie hebt kun je werken aan je tempo.

Probeer nu langere tijd touwtje te springen op een hoog tempo. Deze snelheid bij de single jumps heb je straks nodig bij het uitvoeren van de double jumps. Neem echt je tijd om de snelheid onder de knie te krijgen en streef ernaar om 100 single jumps te maken voordat je begint aan de double jumps.

Als het je lukt om lange tijd op een hoge snelheid te springen is het tijd voor de double jumps. Dit is de bekende touwsprong van boxers waarbij ze met 1 sprong het touwtje tweemaal onder hun voeten door laten gaan.

Double jumps

Omdat de double jump intensiever is beginnen we met het doel om 5 maal een double jump te maken achter elkaar. Mijn advies is om eerst een aantal keer ene single jump te maken en dan tijdens dit proces over te gaan op de double jump. Belangrijk hierbij is dat je goed omhoog spring. Je hebt de extra tijd in de lucht absoluut nodig om het touwtje twee maal onder je door te halen. Als het je lukt om 5 maal achter elkaar de double jump te maken kun je werken aan het aantal herhalingen. Als je goed blijft oefenen voer je in no time tientallen double jumps achter elkaar uit.

Om onze lezers kennis te laten maken met onze touwtjes geven wij 3 touwtjes weg.

Doe nu mee aan de winactie in 2 simpele stappen

Deel de actie met je vrienden zodat zij ook mee kunnen doen en kans maken op een touwtje.

De winactie duurt tot zaterdag 31 oktober 2015, 12.00 uur. De winnaars krijgen een persoonlijk bericht. Laat een geldig e-mailadres achter en vis niet achter het net.

Geen geduld? Je kunt altijd een springtouwtje bestellen.

Actievoorwaarden

 • Je neemt deel aan de actie als jij een reactie achterlaat op https://getsuperhealthy.nl/winactie en onze facebook pagina liked.
 • Er worden 3 springtouwtjes verloot onder de deelnemers.
 • Een deelnemer kan slecht 1 touwtje winnen.
 • De springtouwtjes worden per post verstuurd naar de deelnemers.
 • Deze actie loopt tot zaterdag 31 oktober 2015.
 • De winnaar wordt uiterlijk 1 maand na zaterdag 31 oktober op de hoogte gebracht via e-mail.
 • De winnaars worden gekozen aan de hand van een onafhankelijke jury.
 • De prijs is niet overdraagbaar en niet in te wisselen voor geld. Bij weigering van de prijs door de prijswinnaar komt deze integraal te vervallen.
 • Bij 17 jaar en jonger heeft een wettelijk vertegenwoordiger toestemming gegeven of kennis genomen van de voorwaarden. Door deel te nemen aan de actie geven deelnemers aan akkoord te gaan met deze actievoorwaarden.
 • Deelnemers gaan er mee akkoord dat ze bij winst als winnaar bekend worden gemaakt op de Facebook pagina en website van Get Super Healthy.
 • Persoonsgegevens van deelnemers worden door Get Super Healthy alleen gebruikt voor deelnameregistratie en het uitreiken van de prijs. Er worden geen persoonsgegevens overgedragen aan Facebook of andere derden.
 • Deze actie wordt op geen enkele wijze gesponsord, gesteund of begeleid door Facebook. Druk-, spel-, zet- of vergelijkbare fouten kunnen niet worden tegengeworpen en betekenen op geen enkele wijze een verplichting voor Get Super Healthy.
 • Vragen, opmerkingen of klachten m.b.t. deze winactie worden alleen behandeld als deze gericht zijn aan: info@getsuperhealthy.nl.
 • De actie is in overeenstemming met de Gedragscode promotionele kansspelen
Doe nu mee aan de winactie in 2 simpele stappen

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Reacties 13

 1. Kevin Lorenzini

  Graag zou ik deze te gekke springtouw willen winnen!
  Ze zijn een mooie aanvulling op mijn cardio dat ik nu elke ochtend op nuchtere maag doe ter voorbereiding op mijn eerste wedstrijd van de Sapcup! Ik heb jullie Facebook pagina geliked en openbaar gedeeld.

 2. Myrthe

  Waanzinnige goede aanvulling op m’n training! Tot nu toe doe ik het het zelf geknutselde touwtjes (met een knoop in het midden), maar met dit springtouw durf ik ook buiten te trainen :-).

 3. Ronald van Rhijn

  Goedenavond.
  Ik zou graag kans maken op dit gave springtouw zodat ik samen met mijn dochtertjes kan trainen op mijn uithoudingsvermogen en superfit aan de start kan verschijnen van de vele (obstacle) runs en red bull 400.

  Ik heb jullie bericht geliked en openbaar gedeeld voor een breder publiek op Facebook.

 4. Angelina

  Graag zou ik dit springtouw willen winnen. Zodat ik nog meer kan werken aan een betere conditie en uithoudingsvermogen na de diverse operaties en kan ik nog meer leuke dingen doen samen met mijn kindjes

 5. Kay-Cee vd Parre

  Ik ben gek op touwtje springen, zie het graag terugkomen in de bootcamptrainingen en een echt sportspringtouw winnen zou ik geweldig vinden om mijn jumprope skills te verbeteren en mijn thuissport setje aan te vullen.

 6. Saskia

  Dit zou mij zeker motiveren om eindelijk is die dubble unders onder de knie te krijgen.
  Dan kan ik ook buiten de box met mijn eigen touwtje oefenen!

 7. KathinkaBrakenhoff Gorter

  Begin nu echt resultaten te zien van fanatiek trainen en kan dan thuis samen met mijn dochtertje de dubble unders trainen en oefenen. Zij is nl ook gek op touwtje springen net als ik!!

 8. petra v. kranenburg

  Buiten harlopen is touwtje springen fijn om te doen. Gewoon lekker in de tuin; mijn eigen gym. En lekker buiten! Dus ik hoop dat ik een springtouw win want de mijne begint al ouder te worden.

 9. Lynet

  Oh, dit is een leuke actie zeg! Ik had het er toevallig gisteren nog over. Ik heb jullie net ontdekt door Facebook en ben alle artikelen nu terug aan het lezen.
  Sinds september zit ik op kamers in Nijmegen. Ik merk dat ik toch minder aan sporten toe kom, dan thuis. Het lijkt me dus ideaal wanneer ik een springtouw in Nijmegen heb zodat ik daar altijd een (korte) work-out kan doen!

 10. Sheila Heida

  Touwtje springen lijkt me een heerlijke warming up voor ik ga hardlopen. Handig nu het wat kouder wordt om thuis springend op te warmen en nog wat oefeningen te doen. I like om zo’n springtouw te winnen.

 11. Dorien

  Tja waarom ik zo een touwtje wil winnen.. omdat ik nu, 4 maanden na de bevalling, graag weer wat fitter wil worden.. en met een kind van 41 (haha flauw), eentje van 5 ?n eentje van 4 maand ?n een studie Wiskunde die ik dit jaar m?et afronden.. o en een nieuw huis waarin nog wat geklust moet worden, zie ik het er dit jaar absoluut NIET van komen dat ik ook maar in de buurt van een sportschool zal komen.. Dus ik ben op zoek naar oefeningen/handige gadgets om thuis te kunnen oefenen.. Dit zou een prachtige eerste aanwinst zijn!

 12. Susanne

  Touwtjespringen, ik hou ervan! Met mijn kickboks training komt het inderdaad wel eens voor dat we moeten spring touwen. We hebben alleen nu zo’n grote groep gekregen dat het helaas niet meer mogelijk is om het in de les te doen. Daarom zou ik heel graag een springtouw willen winnen, zodat ik thuis lekker touwtje kan springen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *