Whats in my gymbag

In mij sporttas zit veel, ik ben en blijf natuurlijk een vrouw. Mijn sporttas is standaard mijn bijrijder als ik naar mijn werk ga, om vervolgens braaf in de auto te blijven wachten tot we samen naar de sportschool kunnen rijden. Ik pak meestal 's avonds mijn tas in voor de volgende dag, maar soms schiet het er bij in en doe ik het in de ochtend tijdens het tandenpoetsen.. multitasking!!

Ondergoed

In mijn sporttas zit sowieso ondergoed. Ik hou niet van sporten in mijn dagelijkse lingerie. Een goede sportbh en een basic string (ik hou ook niet van pantylines) zitten daarom altijd in mijn sporttas, meestal in meervoud want ik wil ze nog wel eens vergeten in te pakken. En oke, dit doe ook meestal in de ochtend.

Handdoeken

Ik sport altijd met een handdoek, ik hou er niet van een toestel bezweet achter te laten. Daarnaast douche ik ook regelmatig op de sportschool vandaar het meervoud. Ergens een rare kronkel in mijn hoofd, ik match de kleur van mijn handdoek bij mijn sportoutfit.

Muziek

Bij een goede workout hoort goede muziek. In de sportschool hebben ze meestal muziek aan staan maar dit is niet altijd mijn smaak of tempo. Verder zorgen oordopjes er voor dat ik minder wordt gestoord tijdens het sporten. Lekker rustig. Ik train met een oud klein mp3 gevalletje waar de batterij heerlijk lang mee gaat. Ik laat dat ding 1x per kwartaal op en zet er dan gelijk een lading nieuwe muziek op. Mijn mp3 speler is lekker gevuld met 3.000 nummers, dus altijd iets naar mijn zin. Hij is lekker klein en past zo perfect in mij.. uhhumm sportbh, wordt af en toe wat nat van het zweet maar hey hij houdt het al ruim 5 jaar uit.

Sportsokken

Het leek mij eerst wat overbodig.. sportsokken. Maar oh wat zitten sportsokken fijn, echt een verbetering ten opzichte van gewone enkelsokjes. Ik heb ook altijd een paar lange sokken in mij tas, als ik met kabels ga trainen vind ik het niet heel tof als deze in mijn enkels schuren, hoge sokken voorkomen dat.

Haarelastiekjes

Jaren lang heb ik een bob gehad, en dan heb je weinig aan een haarelastiek, maar nu met lang haar vind ik het toch wel heel fijn mijn haar op enige manier vast te maken. Net zoals ondergoed en sokken is dit een item wat ik nog wel eens vergeet in te pakken, daarom heb ik er maar gewoon 3 in mijn sporttas zitten, en liggen er ook nog eens 2 in mijn auto + 2 in mijn werktas. Je kan nooit genoeg back-ups hebben.

Scheermesje

Ik train in de winter meestal in een berg kleding, ik heb het namelijk snel koud. Maar mocht ik toch een keer sleeveless gaan wil ik nette oksels. Het gebeurd niet vaak, maar ik kan altijd last minute bij werken.

Deo

Een redelijke no brainer.. Ik hou niet van zweet luchtjes.

Sportkleding

Naast ondergoed en sokken zijn kleren ook wel handig 😉 In de winter train ik in een tight, een strakke sporttop en daarover een shirt met lange mouwen. Eventueel nog een extra trui achter de hand om in te trainen maar in ieder geval om aan te trekken als ik weer naar huis ga.

Eten & Drinken

Ik train meestal na mijn werk. En nu wil het nog wel eens gebeuren dat ik van mijn werk weg ga als vrolijk meisje, maar halverwege trek krijg. En trek is voor mij echt een ramp, dat kan een aantal dingen betekenen..
  • Of ik heb zoveel trek dat ik door rij naar huis om te gaan eten, en vervolgens niet meer ga sporten.
  • Of ik ga sporten, maar mijn inzet daalt dan naar mate mijn maag meer gaat knorren, meestal stop ik dan halverwege als nog.
  • Of het aller ergste.. Mijn sportschool ligt op 100 meter van een McDonalds. Probeer dat maar eens te weerstaan als je trek hebt.
  • Of ik zorg gewoon dat ik extra eten in mijn tas heb en ga als een tevreden meisje als nog sporten.
Daarnaast zit er natuurlijk altijd een fles water in mijn tas, voor voor, tijdens en na de training. Zoals al eerder genoemd I <3 water.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Hester van Schaik

4 a 6 keer per week in de sportschool te vinden. En... de enige vrouw in dit team om voor wat diversiteit te zorgen. Last but not least: I love cookies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *