Waarom ik ben begonnen met hardlopen

Ik heb altijd veel gesport maar ook veel beweging in mijn dagelijks leven gehad. Ik fietste altijd naar school, werk, college, vrienden en kon uren dansen voor de spiegel of tijdens het stappen. Ik heb nooit aan cardio gedaan in de sportschool, omdat ik naar de sportschool fietste en mijn warming up dan wel had gehad.

Maar nu werk ik 40 uur per week, heb ik een auto en mijn vrienden wonen op loopafstand terwijl mijn sportschool weer te ver weg zit om te fietsen. Cardio zit niet in mijn trainingsritme en dat merk ik. Om hier iets aan te doen ben ik gaan hardlopen. Dit is voor mij de belangrijkste reden waarom ik ben gaan hardlopen. Een volledige workoutroutine bevat voor mij zowel kracht als cardiotraining.

Maar er zijn zoveel meer redenen om te gaan hardlopen! Overweeg jij om te beginnen? Deze redenen halen je vast over!

Je kan altijd en overal hardlopen

Op vakantie, voor je gaat werken, of toch in de sportschool op de loopband. Er is altijd wel een plek waar je kan hardlopen.

Het kost niks

Ik ben begonnen op een willekeurig paar gympen, met een sportbroek die ik nog had liggen. Het is natuurlijk wel handig om te investeren in een goede outfit en schoenen, maar je hebt geen duur abonnement of ingewikkelde attributen nodig.

Je bent lekker buiten

En dat is weer goed voor de vitamientjes en je gebruinde kleurtje. Even flink zweten is ook erg goed voor je gezicht, Je pori?n gaan open en de troep die erin zat kan eruit. Verwijder wel even je make-up voordat je gaat lopen.

Het is goed voor je gezondheid

We weten allemaal dat je tijdens het hardlopen calorieën verbrand, maar er zijn nog veel meer gezondheidsredenen. Volgens onderzoek hebben actieve mensen minder kans op kanker en heeft hardlopen veel positieve invloeden op je hard en bloedsomloop.

Werkt goed tegen stress

Vliegen de deadlines je om de oren? Zie je door de bomen het bos niet meer? Ga een stuk hardlopen. Door hard te lopen, maakt je lichaam onder andere endorfine aan. Dat is een stof die je een euforisch gevoel geeft, waardoor je beter tegen stress en zorgen kunt.

Je kan zo lang lopen als je zelf wil

Heb je een half uur de tijd? Dan ga je een half uurtje lopen, heb je langer? Dan kan je een lange tocht maken en zo hardlopen helemaal in je dagritme passen.

Verbeter je denkvermogen en concentratie

Niet alleen je spieren, maar ook je hersenen zijn gebaat bij regelmatig sporten. Intensieve lichaamsbeweging bevorderd de bloedsomloop. Zo komt er dus ook meer zuurstof in je hersenen en dat is goed.

En last maar zeker niet least; meer zin in seks

Als je hardloopt, word je ook actiever in bed. Dat bleek niet alleen uit onderzoek, maar het is ook logisch te verklaren. Hardlopers zijn immers tevreden met hun lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *