vruchtenbrood

Vruchtenbrood – Recept van de week

Deze week een vruch?ten?brood met ge?droog?de bes'sen en no?ten gemaakt van glutenvrij deeg en gevuld met goji bessen, moerbeien en veel meer powerfoods.

Ingrediënten Vruchtenbrood (4 personen)

  • 250 gram glutenvrije broodmix
  • 10 gram gist
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • 150 ml (lauwwarm) kraanwater
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 50 gram ongebrande notenmix
  • 25 gram goji bessen
  • 25 gram moerbeien
  • 25 gram gedroogde cranberry’s
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereiding

Houd 2 eetlepels broodmix achter. Doe de rest samen met de gist, olie, het zout, lijnzaad en het water in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rusten in de koelkast.

Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en hak de notenmix grof.

Doe de abrikozen en noten in een kom en meng de goji bessen, moerbeien, cranberry’s, honing en kaneel erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op een met broodmix bestoven vel bakpapier en rol met de deegroller uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm.

Verdeel het noten-fruitmengsel over het deeg.

Rol de lap, met behulp van het bakpapier in de lengte op. Druk de uiteinden dicht en vouw naar onderen.

Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

490
Kcal

12
Eiwit

70
KH

15
Vet

16
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.