Ingrediënten Vruchtenbrood (4 personen)
- 250 gram glutenvrije broodmix
- 10 gram gist
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels lijnzaad
- 150 ml (lauwwarm) kraanwater
- 50 gram gedroogde abrikozen
- 50 gram ongebrande notenmix
- 25 gram goji bessen
- 25 gram moerbeien
- 25 gram gedroogde cranberry’s
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel gemalen kaneel
Bereiding
Houd 2 eetlepels broodmix achter. Doe de rest samen met de gist, olie, het zout, lijnzaad en het water in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rusten in de koelkast.
Snijd ondertussen de abrikozen in stukjes en hak de notenmix grof.
Doe de abrikozen en noten in een kom en meng de goji bessen, moerbeien, cranberry’s, honing en kaneel erdoor.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het deeg op een met broodmix bestoven vel bakpapier en rol met de deegroller uit tot een rechthoek van 40 x 20 cm.
Verdeel het noten-fruitmengsel over het deeg.
Rol de lap, met behulp van het bakpapier in de lengte op. Druk de uiteinden dicht en vouw naar onderen.
Bak het brood in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
490Kcal
12Eiwit
70KH
15Vet
16Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden