fruitwater

Voordelen water drinken

Dat water drinken belangrijk en goed voor je is geen verrassing. Echter is het wel belangrijk om genoeg water te drinken en zelfs te voorkomen dat je teveel water drinkt. In dit artikel lees je de voordelen van water drinken en een aantal tips om het drinken van water makkelijker te maken.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van water drinken is dat je meer energie krijgt. Door uitdroging voel jij je moe maar door regelmatig te water te drinken kan je hart bloed beter rondpompen. Door het rondpompen wordt er meer zuurstof verspreid door je lichaam en dit verhoogd je productiviteit.

Een ander groot voordeel van water drinken is dat het verkramping van je spieren voorkomt en daarnaast pijnklachten in je gewrichten. Aanvullend heeft het een positief effect op je immuunsysteem.

Een van de mooiste voordelen van regelmatig water drinken is dat je calorie inname goed onder controle blijft. Het drinken van water kan je stofwisseling versnellen. Daarnaast zorgt het drinken van water voor een hongergevoel. Drink dus eerst een glas water voordat je de (koel)kast open trekt voor een snack.

Naast deze voordelen zijn er ook bekende combinaties als water met citroen. Citroen heeft een reinigende werking. Het zorgt voor een goede afscheiding van gifstoffen en werkt antibacterieel. Het mooiste voordeel van citroen in je water is dat het de verbranding van je eten stimuleert.

Hieronder een aantal combinatie van fruit met water die een bewezen (positief) effect hebben op je lichaam.

Fruitwater

1. Dille en citroen ? Citroen heeft een reinigende werking en dille helpt bij menstruatiepijn.

2. Aardbei en munt ? Munt helpt bij digestie en maagpijn.

3. Aardbei en basilicum ? Basilicum helpt tegen misselijkheid bij het reizen en verlaagd de bloeddruk.

4. Sinaasappel en Gember ? Als jij je weerstand een boost wilt geven.

Naast bovenstaande combinaties zijn er tal van andere combi’s mogelijk.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *