Verkouden? 4 Tips om het te voorkomen

Het is winter. Een prachtig jaargetijde waarin de natuur zich van één van zijn mooiste kanten laat zien. Maar ook is de winter juist de tijd waarin we weer flink verkouden worden. Tranende ogen, een loopneus en veel niezen is dan je deel en kost je veel energie. Energie die je natuurlijk veel liever gebruikt voor andere dingen dan je neus snuiten.

Voorkomen is beter dan genezen

Een waar woord, maar hoe voorkom je dan verkoudheid en is dit ?berhaupt wel mogelijk? Het zal je niet verbazen dat hier noga verschillend over wordt gedacht. Met een paar eenvoudige tips maak je echt wel een goede kans om de dans van het °Constant je neus op halen? te ontspringen.

Water drinken

Water drinken is een effectieve manier om je lichaam van binnen vrij te houden van de bacteri?n die verkoudheid veroorzaken. Water is namelijk verantwoordelijk voor de afvoer van afvalstoffen in jouw lichaam. Daarnaast is het een bewezen feit dat het immuunsysteem van het menselijk lichaam beter functioneert wanneer je lichaam voldoende gehydrateerd is.

Handen wassen!

Waarschijnlijk was je je handen al met enige regelmaat en op de gebruikelijke momenten. Juist in de periode waarin verkoudheid de kop op steekt doe je er goed aan om wat vaker op een dag je handen te wassen. Ga maar eens voor jezelf na wat je op een dag allemaal aanraakt wat ook andere mensen hebben aangeraakt. Mensen die misschien al verkouden zijn en die dit op deze manier simpel op jouw kunnen overbrengen. Een pin-automaat, een deurklink en ga zo maar door. Allemaal een potentieel besmettingsgevaar. Vaker je handen wassen is dan ook het devies en kost je weinig moeite.

Voldoende slaap

Slapen, voor de meesten onder ons geen straf wanneer de herfst zich van zijn slechtste kant laat zien. Je bed ligt immers zo lekker wanneer harde wind en regen tekeer gaan tegen de ruiten. Bijkomend voordeel van slapen is dat je immuunsysteem versterkt wordt. Zorg er wel voor dat je slaapkamer voldoende geventileerd wordt. Wanneer je namelijk slaapt in een ?droge verwarmingslucht? is er kans dat je slijmvliezen uitdrogen. Hierdoor heb je meer kans op een infectie. Zie hier een paar eenvoudige tips die je kunnen helpen om verkoudheid buiten de deur te houden.

Probeer ze en wie weet ontspring jij de dans!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *