Ingrediënten venkel-sinaasappelsalade (4 personen)
- 1 teen knoflook (kleine teen)
- 6 takjes verse oregano (alleen de blaadjes)
- 3 handsinaasappels
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 venkelknollen
- 1 bosje radijs
Bereiding
Snijd de knoflook heel fijn en de helft van de oreganoblaadjes in reepjes.
Boen 1/3 van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit.
Klop de knoflook, oregano, het sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees in plakken van een 1 à 2 cm breed.
Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de radijs in plakjes. Schep de dressing, sinaasappel, venkel en radijs door elkaar.
Verdeel de rest van de oreganoblaadjes erover.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde venkel-sinaasappelsalade per persoon
170Kcal
3Eiwit
12KH
11Vet
5Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden