Deze week truffels van rauwe cacao met cranberries en pecannoten. Een van de grootste voordelen van rauwe cacao is dat het een grote bron van antioxidanten is. Antioxidanten hebben als doel om het verouderingsproces van je lichaam tegen te gaan. Aangevuld met cranberries voor veel vitamine C en de goede vetten uit pecannoten is dit een gezonde snack. Wel met mate natuurlijk!
Ingrediënten Truffels van rauwe cacao met cranberries (voor 4 personen)
- 20 dadels
- 2 eetlepels gedroogde cranberry’s
- 4 eetlepels rauwe cacaopoeder
- 2 eetlepels lijnzaadolie
- 2 eetlepels ongebrande pecannoten
- 1 theelepel gemalen kaneel
Bereiding
Maal de dadels en cranberry's 1 min. in de keukenmachine tot een bal ontstaat.
Voeg de cacaopoeder, olie, pecannoten en kaneel toe aan het dadelmengsel. Maal nog 30 sec.
Rol balletjes van het mengsel, leg ze op een bord en zet 30 min. afgedekt in de koelkast.
Strooi de cacaopoeder op een bord. Rol de truffels door de cacaopoeder zodat ze rondom bedekt zijn.
Eet smakelijk!
Je kunt de truffels maximaal een week bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde per stuk
65Kcal
1Eiwit
9KH
3Vet
0Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden