Ingrediënten traybake (2 personen)
- 800 gram groentefriet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 citroen
- 10 gram peterselie
- 200 gram magere rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 250 g cherrytomaten aan de tak
- Zout
- Peper
- Oregano
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verdeel de groentefriet over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met het venkelzaad, zout en peper. Bak in het midden van de oven circa 35 minuten gaar.
Meng het gehakt met een beetje zout, peper en oregano. Draai vervolgens met vochtige handen 3 balletjes per persoon van het vlees.
Neem na 20 minuten de groente uit de oven en schep om. Leg de gehaktballen erbij en bak nog 15 minuten.
Maak ondertussen de gremolata. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en de knoflook zeer fijn. Meng samen met de rest van de olijfolie door elkaar.
Snijd de citroen in parten. Neem vervolgens de bakplaat uit de oven.
Verdeel de groente, gehaktballen en tomaten over een grote schaal en garneer met de gremolata.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
610Kcal
26Eiwit
26KH
41Vet
16Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden