Top 4 Slechte voedingspatronen en hoe kom je er van af!

Elk pondje gaat door het mondje zei mijn oma altijd, maar er zijn meer redenen voor die extra pondjes dan eten alleen. Als je de volgende vier voedingspatronen weet te doorbreken, dan zul je in no-time weer een slanke taille krijgen!

1. Onregelmatig eten

Onregelmatig

Probeer maaltijden op dezelfde tijden te nuttigen. Vier maaltijden verspreid over de dag is een mooi aantal waarmee je geen honger zult krijgen en je lichaam altijd voorzien is van de nodige brandstof. Hou circa 3 uur gemiddeld per maaltijd aan. Dus 8 uur voor ontbijt, 12 uur voor lunch, 3/4 uur voor een snack en 6/7 uur voor avondeten. Sport je nog in de avond? Trakeer jezelf of een volle kwark. Tip: Doe er cacao nibs in vol een lekkere bite.

2. Eten buiten de deur

Buiten de deur eten

Ik zit veel op de weg en dan rij ik vaak langs verleidelijke snackbars, broodjeszaken en uitnodigende vitrines. Maar dit soort gerechten zijn vaak minder gezond. En er zitten veel verzadige vetten, de ongezonde vetten, en koolhydraten in. De kok hoeft ten slotte geen rekening te houden met jouw gewicht. Maak thuis je lunchpakketje, met verse ingrediënten en wat lekker fris fruit erbij. Heerlijk en gezond!

3. Vasten en honger

Hongergevoel

Een hongergevoel is geen teken dat je gaat afvallen, het is een waarschuwing dat jouw lichaam voeding nodig heeft. Jouw stofwisseling gaat 24 uur per dag door, dus als je in de avond honger hebt, ga dan eten! Natuurlijk kies je wel voor verantwoord eten en licht voedsel, maar honger jezelf nooit uit. Volle kwark of een appel zijn goed vullend tussendoortjes. Beide zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je trek afneemt en niet snel de behoefte hebt om te snacken.

4. Relax = snacken

Bankhangen

Zit jij ook zo vaak op de bank in je huispak of pyjama voor de televisie een serie op Netflix te bingewatchen. Herkenbaar? Een schaal popcorn erbij, of chips, koekjes, misschien wel alle drie… Waar was ik ook weer gebleven? Oh ja, ga niet snacken tijdens dit soort passieve activiteiten. Je hersenen zijn afgeleid maar je lichaam gaat zich vervelen. Drink warme thee of beter nog, ga joggen op de plaats! 10 x een squat doen voor je TV doet soms wonderen. Toch het hongergevoel vullen? Neem dan yoghurt of kwark met fruit (appel of sinaasappel) aangevuld met kaneel of cacaopoeder is goed voor de trek.

Wat zijn jouw slechte gewoontes? En heb je hier al een oplossing gevonden? Deel het en inspireer elkaar!

Share this Post

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *