Top 3 voordelen van alcohol vermijden

Iedereen houdt wel van een lekker drankje zo op z?n tijd. Zelf drink ik ook af en toe een rood wijntje en tijdens het uitgaan een paar biertjes. Het geeft toch een beetje afleiding tussen al die dagelijkse verplichtingen. Maar het is natuurlijk niet goed voor je lichaam en geest, dat valt niet te weerleggen. De kater in de ochtend is eigenlijk nog maar het kleinste probleem. Hier volgen drie voordelen van het vermijden van alcohol ? zie het als inspiratie!

1. Gewicht

Gewicht

Dat alcohol negatieve effecten kan hebben op je gewicht is geen nieuwe informatie. Iedereen is wel bekend met het ?bierbuik? fenomeen. Maar het is niet alleen bier dat een verstoring in je gewicht kan veroorzaken. Want hoewel wijn door velen beschouwd wordt als gezond ? wanneer het in kleine hoeveelheden gedronken wordt, uiteraard! ? bevat een glas rode wijn stiekem toch veel koolhydraten.

Maar dat is niet het ergste. Alle alcoholische dranken remmen de vetverbranding van je lichaam af. Dat gaat als volgt: de alcohol die je drinkt, wordt door je lichaam omgezet in een soort zuur. Je lichaam geeft dit zuur voorrang tijdens het verbrandingsproces. Dit betekent dus dat wanneer jij een lekker kaasplankje hebt bereidt en daar een glas wijn bij drinkt, dat het vet van de kaas langer wordt opgeslagen in je lichaam, waardoor je lichaam dit beter op kan nemen.

Kortom, als je dus een strakke buik wilt, dan zal je alcohol zo veel mogelijk moeten vermijden!

2. Slaap

Slaap

Onze levens zijn vaak druk. Werk, studie, dagjes uit met vrienden ? noem het maar op. Met al die verplichtingen is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt, zodat je lichaam zich op kan laden. Alcohol gaat niet samen met een goede nachtrust. Dat heb ik zelf weleens ondervonden. Na een avondje stappen met vrienden kwam ik uitgeput thuis in het hulst van de nacht. Bijna kruipend ging ik mijn bedje in. Slapen zat er echter totaal niet in. Mijn gedachtes stuiterden van de muren af en ik lag maar te staren met vermoeide ogen. Iedereen die wel eens flink heeft gedronken zal dit bekend voorkomen. Dit is niet alleen vervelend, maar slaapproblemen hebben ook meerdere gevolgen voor je lichaam en geest. Bijvoorbeeld een slechtere metabolisatie, wat een hogere bloedspiegel kan veroorzaken.

Als een goede nachtrust je dus heilig is, dan is het verstandig om alcohol te vermijden. Vooral wanneer je de volgende ochtend een belangrijke afspraak hebt!

3. Futloos

Energie

Dat alcohol je gedrag be?nvloed weten we allemaal. Maar niet alleen op het moment dat je dronken bent. Stel, je spreekt met jezelf af dat je morgen naar de sportschool gaat. Maar, vandaag ga je eerst een avondje wat drinken met vrienden. De volgende ochtend wordt je wakker met een kleine kater en denk je ?eigenlijk heb ik geen zin om naar de sportschool te gaan ? dus ik ga niet?. Je bent wat apathisch. Als je een gezonde levensstijl wilt volgen, dan is apathie natuurlijk het laatste wat je wilt. Veel alcohol drinken resulteert in een lamlendig gevoel. En zo beland je in een vicieuze cirkel, waar je gezondheid onder zal komen te lijden.

Als je dus genoeg energie wilt hebben om je dagelijkse verplichtingen na te kunnen komen ? het liefst nog met een glimlach ? dan zal je alcohol zo veel mogelijk moeten vermijden!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Reacties 1

  1. Kees Appelschiller

    Alcohol is gewoon puur vergif en het is goed dat je de mensen afraadt dit te gebruiken. We hebben het niet nodig en het maakt je lichaam kapot. Leef gezond en dan heb je nog veel plezier van je leven, je gaat wat langer mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *