tonijnsandwich met bietensalade

Tonijnsandwich met bietensalade – Recept van de week

Deze week een simpel maar erg voedzaam broodje. We maken een tonijnsandwich met bietensalade. De tonijn in dit gerecht zorgt voor lekker veel eiwitten waardoor het een goede maaltijd is voor na een zware training. Natuurlijk ook heerlijk als lunch met je vrienden.

Ingrediënten Tonijnsandwich met bietensalade (4 personen)

  • 12 sneetjes speltbrood
  • 400 gram tonijnstukken in olijfolie
  • 125 gram verse roomkaas met kruiden
  • 330 gram kleine zoetzure augurken
  • 400 gram geraspte bietjes
  • 300 gram rauwkost radijsmix
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 60 gram walnoten

Bereiding

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout.

Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.

Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de helft van de bietjes erover.

Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje. Steek in elke sandwich 2 sat?prikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.

Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal.

Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade.

Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Tonijnsandwich met bietensalade per persoon

705
Kcal

34
Eiwit

56
KH

36
Vet

11
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *