Tonijnsalade op avocado – Recept van de week

Heerlijke salade van tonijn op een bedje van avocado. Veel goede vetten en eiwitten. Ideaal als tussendoortje na een intensieve workout of als maaltijdsalade.

Ingrediënten

  • 2 eieren (M)
  • 1 sjalotje
  • ? zakje verse bieslook (a 25 g)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 zakjes tuna with a twist (tonijn in olie alupack a 85 g)

Bereiding

Eieren in 8 minuten hard koken en in koud water laten afkoelen. Sjalotje pellen en snipperen. Bieslook fijn knippen. Tonijn mengen met mayonaise, sjalotje en helft van bieslook. Op smaak brengen met zout en peper.

Avocado’s schillen, halveren en vruchtvlees in dunne plakken snijden. Eieren pellen en in plakjes snijden. Avocado over vier borden verdelen en tonijnsalade erop scheppen. Garneren met ei en rest van bieslook.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon
  • kcal: 325 kcal
  • eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 7 gram
  • Vet: 26 gram
  • Vezels: – gram

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *