Ingrediënten Taco’s met pittige biefreepjes en bonen (4 personen)
- 2 eetlepels picadillo
- 4 eetlepels olijfolie
- 320 gram kogelbiefstukken
- 2 puntpaprika’s
- 400 gram zwarte bonen
- 12 tacoschelpen
- 1 avocado
- 100 gram ijsbergsla
- 125 g Griekse yoghurt (0% vet)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng 3/4 van de picadillo met 1/4 van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen.
Laat de bonen uitlekken en verhit 2/3 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege.
Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de bonen toe en Verwarm nog 1 min.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden.
Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen.
Snijd de biefstukken in dunne reepjes.
Vul de taco's met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde Taco’s met pittige biefreepjes en bonen per persoon
565Kcal
30Eiwit
36KH
31Vet
11Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden