taco's met pittige biefreepjes

Taco’s met pittige biefreepjes en bonen – Recept van de week

Deze week maken we Taco’s met pittige biefreepjes en bonen. Gemakkelijk te maken en vol met eiwitten. 1 portie bevat maarliefst 30 gram eiwitten!

Ingrediënten Taco’s met pittige biefreepjes en bonen (4 personen)

  • 2 eetlepels picadillo
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 320 gram kogelbiefstukken
  • 2 puntpaprika’s
  • 400 gram zwarte bonen
  • 12 tacoschelpen
  • 1 avocado
  • 100 gram ijsbergsla
  • 125 g Griekse yoghurt (0% vet)
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Meng 3/4 van de picadillo met 1/4 van de olie en wrijf hiermee de biefstukken in.

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen.

Laat de bonen uitlekken en verhit 2/3 van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 min. bruin. Keer halverwege.

Leg de biefstukken op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de paprika met de rest van de picadillo 5 min. op middelhoog vuur.

Voeg de bonen toe en Verwarm nog 1 min.

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de tacoschelpen in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden.

Verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in repen.

Snijd de biefstukken in dunne reepjes.

Vul de taco's met de sla, biefstuk, het paprikamengsel, de avocado en Griekse yoghurt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Taco’s met pittige biefreepjes en bonen per persoon

565
Kcal

30
Eiwit

36
KH

31
Vet

11
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *