Ingrediënten voor erwtensoep (2 personen)
- 1 bouillonblokje
- 400 gram tuinerwtjes (blikje)
- 175 gram soepgroenten
- 150 gram gerookte kipfilet
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
Bereiding (15 min)
Snijd iets meer dan de helft van de gerookte kipfilet in kleine blokjes. Houd 1 stukje over om plakjes van te snijden voor op een (rogge)broodje.
Schenk 400 ml water in een pan. Voeg 1 blokje bouillon toe. Voeg de tuinerwtjes, soepgroenten en blokjes kipfilet toe.
Doe de laurier en kruidnagel in een ruim thee ei zodat je achteraf niet op zoek hoeft te gaan naar de kruidnageltjes en het blaadje laurier).
Breng aan de kook. Laat vervolgens circa 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer. Pureer het niet helemaal glad, een beetje ‘bite’ is juist lekker. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig vanwege de gerookte kipfilet en bouillon.
Lekker met een (rogge)broodje kipfilet!
Voedingswaarde voor 1 portie
513Kcal
40,5Eiwit
51,7KH
10,7Vet
23,2Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
