Sporten in de zomer, moet dat nou?

Afgelopen februari wist je het zeker. Vol goede moed nam je een abonnement bij de sportschool en je nam jezelf voor om iedere week minimaal drie keer te gaan. Nog voor de zomer zou jij dat mooie strandlijf hebben, en niets zou jou meer tegen houden. Uiteraard heb jij je ook aan je woord gehouden. Nou ja, totdat het lekker weer begon te worden toch?

Uitdaging!

Sporten in de zomer is het pittigste wat je kan doen. Niet alleen lonken al die terrasjes zo verleidelijk naar je, maar het is ook nog eens bloedbenauwd. Laten we echter eerlijk blijven. Natuurlijk is de beweging net zo belangrijk als in de winter. Je wilt je mooie lijf toch blijven behouden? Daarom hebben wij een drie tips voor je opgeschreven. Zo wordt sporten in de zomer een appeltje ijsje ?

1. De vroege vogel vangt de worm

Om het sporten tijdens de warme zomerdagen draagbaar te maken is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen. Hier zitten namelijk een aantal voordelen aan. De tempratuur neemt gedurende de nacht af en op een vroege ochtend is deze het laagste. De kans dat je plakt voordat je ook maar iets gedaan hebt wordt dus veel kleiner.

Het warme weer maakt mensen daarnaast ook nog eens loom. Als jij dus de hele dag op een terrasje zit, dan ben je aan het einde van de dag uitgeput. Je lichaam is namelijk constant bezig om de tempratuur te reguleren. Zie je zelf dan nog maar eens vooruit te branden. Bekijk het echter van de positieve kant. Hoe vroeger jij op bent, hoe eerder je van het mooie weer kan genieten!

2. Spelenderwijs

Ben je bang dat jij jezelf niet kan motiveren om naar de sportschool te gaan? Maak het jezelf dan lekker makkelijk. Je kan het sporten namelijk gewoon een onderdeel van je dagbesteding maken. Ga lekker de bossen in (met je hond), ga kano?n met je beste vriend(in) of neem een lekkere frisse duik in het water. Sporten moet niet aanvoelen als een dagtaak, het moet leuk zijn! Wat is er nou leuker dan lekker sportief bezig zijn en ondertussen een mooi kleurtje te krijgen. Het is de beste vorm van ontspanning!

3. Ontdekken

Als je erg van het buitenleven houdt en je gaat een uitdaging niet gemakkelijk uit de weg, dan kan je samen met je gezin of vrienden sporten. Zij hoeven het niet eens door te hebben, als je maar de juiste evenementen uitzoekt. Zo kan je bijvoorbeeld een keer gaan geocachen. Dit is een speurtocht met behulp van co?rdinaten. Je gebruikt daarvoor je telefoon en maakt een mooie, intensieve wandeltocht waarbij je af en toe zelfs obstakels tegen kan komen. Is dat niet spannend genoeg, ga dan eens een dagje archery taggen. Dit is hetzelfde als paintbal, maar dan met pijl en boog. No worries, de pijlen zijn voorzien van zachte kussentjes in plaats van scherpe punten.

Ben je al begonnen?

Zo zie je maar weer dat de zomer juist extra mogelijkheden biedt om te sporten. Je moet alleen even weten waar je moet zoeken. Veel plezier!

Zelf ook nog bezig met sportieve activiteiten in de zomer? Deel ze met de rest en maak kans op leuke CrossFit Springtouw.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Reacties 1

  1. Anjo

    Naast sporten in het sc Vlaardingen ga ik regelmatig hardlopen. Gezellig met de RRC funrunnen op bijzondere locaties en korte runs van 5 tot 7 KM voor het goede doel. Leuk!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *