Speltpasta

Speltpasta met avocado en zalm – Recept van de week

Deze week een frisse pasta met veel gezonde vetten. In dit gerecht gebruiken we speltpasta. Dit is een voedzame en gezondere variant van de normale pasta. Spelt geeft verzadigd gevoel en is makkelijker te verwerken door je lichaam. Aangevuld met goede vetten van avocado en zalm kan je avondmaal niet meer stuk.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 gram speltpenne
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Halve citroen (schoongeboend)
  • Halve teen knoflook
  • 100 gram bimi
  • Halve eetrijpe avocado
  • Halve eetlepel baharat
  • 150 gram zalmfilet
  • 200 gram wilde spinazie

Bereiding

Kook de pasta volgens de aan wijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 eetlepel van de olie.

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte.

Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in 8 repen.

Meng 1 eetlepel van de olie met de baharat en verdeel over de zalm.

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de zalm in 8 min. bijna gaar. Keer halverwege. Gril de laatste 5 min. de avocado mee. Keer halverwege.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de bimi en de knoflook 2 min.

Voeg de spinazie in delen toe en roerbak nog 4 min. Breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

Verdeel de zalm in stukjes en meng met de pasta en het citroenrasp door de groenten. Serveer met de avocado.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

605
Kcal

30
Eiwit

47
KH

31
Vet

8
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Ook lekker 🙂

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *