speltpannenkoekentaart

Speltpannenkoekentaart – Recept van de week

Deze week een taart gemaakt van speltpannenkoeken, ricotta, banaan en pistache. Niet het gezondste recept maar wel een goed alternatief voor een slagroomtaart.

Ingrediënten speltpannenkoektaart

  • 250 g speltmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • Zout
  • 2 eetlepels cacao
  • 2 theelepels koek- en speculaaskruiden
  • 50 gram boter
  • 30 gram pistachenoten
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 500 gram ricotta
  • 250 gram fruitspread abrikoos

Bereiding

Doe het meel, de bananen, eieren, het zout en de melk, cacao en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix met de staafmixer tot een glad beslag.

Verhit in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een flinke opslaglepel beslag.

Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur in 2 minuten gaar en keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor wat extra boter in de pan. Laat de pannenkoeken afkoelen, dit duurt circa 30 minuten.

Hak ondertussen de pistachenoten grof. Meng 2 el honing door de ricotta. Besmeer 1 pannenkoek met 3 eetlepels ricotta, leg er een pannenkoek op en besmeer met 2 eetlepeles fruitspread.

Maak zo nog circa 5 lagen en eindig met een laag ricotta. Verdeel de pistachenoten erover en besprenkel met de rest van de honing.

Snijd aan tafel in puntjes.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

315
Kcal

10
Eiwit

35
KH

14
Vet

4
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *