speltcouscous met granaatappel

Speltcouscous met granaatappel – Recept van de week

Een lekker couscous gemaakt van spelt. Deze couscous wordt lekker fris door de toevoeging van granaatappel. Daarnaast bevat granaatappel veel vitamine C en is daardoor erg goed voor je weerstand.

Ingrediënten speltcouscous met granaatappel (voor 4 personen)

  • 400 ml kraanwater
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram speltcouscous
  • 1 eetlepel baharat
  • 1 citroen
  • 15 gram verse munt
  • 15 gram platte peterselie
  • 15 gram verse koriander
  • 120 gram granaatappelpitjes

Bereiding

Breng het water met het zout aan de kook.

Meng ondertussen de couscous en baharat in een schaal. Schenk het kokende water erover. Laat 5 min. staan en roer de couscous los met een vork.

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de couscous, en sap naar smaak.

Snijd de blaadjes munt, peterselie en koriander fijn. Meng met de granaatappelpitjes door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

300
Kcal

12
Eiwit

54
KH

2
Vet

9
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *