Ingrediënten Spelt met spruiten en blauwaderkaas (voor 4 personen)
- 300 gram Spelt (farro)
- 3 stengels bleekselderij
- 500 gram kleine spruiten
- 2 tenen knoflook
- 30 gram boter
- 2 theelepels gemalen laurier
- 2 eetlepels bloem
- 250 ml hete kippenbouillon
- 1 handpeer
- 100 gram walnoten
- 150 gram Danish blue
Bereiding
Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes.
Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.
Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen.
Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas.
Meng de spelt en 2/3 van de blauwaderkaas door de spruiten.
Schep de peer en walnoten erdoor. Verdeel de rest van de kaas erover.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
765Kcal
22Eiwit
71KH
41Vet
12Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden