speltpita met gegrilde kip

Speltpita met gegrilde kip – Recept van de week

Deze week een heerlijk speltpita met gegrilde kip. Deze maaltijd bevat veel eiwitten en daarnaast is het makkelijk verteerbaar door gebruik te maken van speltpita. Door de kip aan te vullen met rodekool, komkommer en radijs krijg je een lekker fris broodje.

Ingrediënten speltpita met gegrilde kip (voor 4 personen)

  • 1/4 rodekool
  • 150 gram radijsjes
  • 1/2 ui
  • 1/2 komkommer
  • 150 ml appelcider
  • 400 gram kipfilethaasjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 spelpita’s
  • 200 gram hummus

Bereiding

Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd de kool in flinterdunne repen. Snijd de radijsjes in plakjes en de ui in halve ringen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in plakken.

Meng de groenten met de cider, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat minimaal 20 min. marineren. Schep af en toe om.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Halveer de kipfilethaasjes en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Gril de kip 8 min. Keer halverwege. Verwarm ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gemarineerde groenten uitlekken.

Vul de pita's met 2 eetlepels coleslaw, kip en 1 eetlepel hummus. Serveer met de rest van de coleslaw en hummus.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

540
Kcal

36
Eiwit

50
KH

20
Vet

7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *