scrambled tofu met tomaat

Scrambled tofu met tomaat – Recept van de week

Deze week maken we Scrambled tofu met tomaat. Dit is een vegetarische variant op roerei en heerlijk op een sneetje speltbrood.

Ingrediënten Scrambled tofu met tomaat (4 personen)

  • 250 gram cherrytomaten aan de tak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 sjalot
  • 250 gram tofu
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels selderiezout
  • 5 gram platte peterselie
  • 4 sneetjes speltbrood
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Halveer de tomaatjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tomaatjes 3 min. op de snijkant.

Breng de tomaatjes op smaak met peper en eventueel zout en doe in een kommetje.

Veeg de pan schoon met keukenpapier.

Snipper de sjalot en laat de tofu uitlekken.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan.

Fruit de sjalot op middelhoog vuur 2 min. en voeg de tofu, kurkuma en het selderiezout toe.

Duw de tofu met een spatel in stukjes en bak 4 min. op middelhoog vuur.

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Rooster het brood in de broodrooster.

Verdeel de scrambled tofu en tomaatjes over de toast en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde Scrambled tofu met tomaat per persoon

195
Kcal

8
Eiwit

21
KH

8
Vet

3
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *