Rijstbrood met gedroogd fruit – Recept van de week

Zoet, vullend en smeu?g! Rijstbrood met gedroogd fruit! Vol vezels en natuurlijke zoetmakers! Lekker als ontbijt of als stevig tussendoortje!

Ingrediënten

  • 150 gram rozijnen
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 g hazelnoten
  • 125 g volkorenmeel
  • 150 g Tutti Frutti
  • 200 ml Amandelmelk
  • 100 gram havermout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Week de rozijnen 20 minuten. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Smelt de kokosolie. Snijd de tutti frutti in kleine stukjes. Hak de hazelnoten.

Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar (havermout, pompoenpitten, hazelnoten, volkorenmeel, vanillesuiker, bakpoeder, kaneel en zout). Meng dit goed door elkaar met je handen. Voeg het gedroogde fruit toe. Meng ook dit goed door het mengsel.

Giet de rijst af en spoel af met koud water om het sneller te laten afkoelen. Laat de rijst goed uitlekken. Giet de rozijnen af boven een vergiet, en laat uitlekken. Voeg de rijst, rozijnen, gesmolten kokosolie en de amandelmelk toe. Meng het mengsel met je handen goed door elkaar. Als het mengsel te droog is (het valt uit elkaar) voeg dan beetje bij beetje wat amandelmelk extra toe.Vet een bakblik in (cakevorm) met olijfolie of kokosolie.

Doe het deeg in de vorm en bak het brood in circa 50-60 minuten gaar op 200 graden. Let op dat de bovenkant niet verbrand! Dit kan je voorkomen door na 10 minuten aluminiumfolie op de bovenkant te leggen.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *