Tortellini salade – Recept van de week

Gezond eten ingewikkeld? Think again! Deze maaltijdsalade heb je binnen 10 minuten op tafel! Tortellini salade met rauwkost! No excuses! Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 125 gram verse tortellini (ongekookt)
  • 1 tomaat
  • ? komkommer
  • 5 olijven
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ? teentje knoflook
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel grana padana vlokken
  • 1-2 eetlepels verse basilicum
  • gemalen peperkorrels en zout

Bereiding

Kook de tortellini volgens de verpakking. Gril de pompoenpitjes in een droge koekenpan. Voeg eventueel een beetje zout toe. Laat ze niet aanbranden, dat is zonde!

Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de olijven door de helft. Doe de olijfolie in een bakje en voeg de uitgeperste knoflook en gemalen peperkorrels toe (eventueel ook een beetje zout). Mix goed door elkaar. Spoel de tortellini af met koud water. Schep de tortellini, tomaat, komkommer, olijven door elkaar. Voeg de olie met knoflook en peper toe. Garneer de salade met de pompoenpitjes en in reepjes gesneden basilicum.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

443
Kcal

19
Eiwit

33
KH

25
Vet

5
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *