Portobelle Burger – Recept van de week

Een dagje vegetarisch? Maak deze lekker smaakvolle portobelle burger! Makkelijk te maken en vol met gezonde producten! Perfect voor de zaterdagavond!

Ingrediënten

  • 2 portobello’s
  • 1 klein blikje zwarte bonen of linzen
  • 200 gram broccoli, heel fijn gesneden
  • 1 rode ui, fijn gesnipperd/li>
  • 2 eieren, geklutst
  • 1 goudbruin geroosterde boterham (2 volkoren beschuiten kan ook)
  • 60 gram kokos slices2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden of geperst
  • peterselie, fijn gesneden
  • 2 eierdopjes Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Snijd de uien, portobello, broccoli, peterselie heel fijn. Rooster het brood en maal dit fijn in de keukenmachine, zodat het lijkt op paneermeel.

Doe de bonen in een kom (hou 2 eetlepels apart) en stamp fijn met een stamppotstamper Voeg de rest van de bonen, de broccoli, portobello, knoflook, rode ui en peterselie toe. Roer het geheel goed door elkaar.

Voeg de geklutste eieren, geroosterde broodkruimels en Parmezaanse kaas toe. Roer rustig door elkaar. Voeg 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan.

Maak je handen vochtig met water en maak 2 hamburgers van de portobello mix. Als de mix te nat is kan je nog een verkruimelde geroosterde boterham of een volkoren beschuitje toevoegen.

Bak de hamburgers in 2-5 minuten gaat en goudbruin, totdat er een knapperig korstje ontstaat. Serveer met, guacemole, tomaat en een waldkornbol.

Voedingswaarde per 100 gram

117
Kcal

7
Eiwit

11
KH

4
Vet

4,7
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.