Ingrediënten
- 2 portobello’s
- 1 klein blikje zwarte bonen of linzen
- 200 gram broccoli, heel fijn gesneden
- 1 rode ui, fijn gesnipperd/li>
- 2 eieren, geklutst
- 1 goudbruin geroosterde boterham (2 volkoren beschuiten kan ook)
- 60 gram kokos slices2 tenen knoflook, zeer fijn gesneden of geperst
- peterselie, fijn gesneden
- 2 eierdopjes Parmezaanse kaas
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Snijd de uien, portobello, broccoli, peterselie heel fijn. Rooster het brood en maal dit fijn in de keukenmachine, zodat het lijkt op paneermeel.
Doe de bonen in een kom (hou 2 eetlepels apart) en stamp fijn met een stamppotstamper Voeg de rest van de bonen, de broccoli, portobello, knoflook, rode ui en peterselie toe. Roer het geheel goed door elkaar.
Voeg de geklutste eieren, geroosterde broodkruimels en Parmezaanse kaas toe. Roer rustig door elkaar. Voeg 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan.
Maak je handen vochtig met water en maak 2 hamburgers van de portobello mix. Als de mix te nat is kan je nog een verkruimelde geroosterde boterham of een volkoren beschuitje toevoegen.
Bak de hamburgers in 2-5 minuten gaat en goudbruin, totdat er een knapperig korstje ontstaat. Serveer met, guacemole, tomaat en een waldkornbol.
Voedingswaarde per 100 gram
117Kcal
7Eiwit
11KH
4Vet
4,7Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden