Pitapizza – Recept van de week

Ben jij ook een pizza addict? Met deze zelfgemaakte pitapizza kan je aan je aan je pizzabehoefte voldoen, zonder je schuldig te voelen! Lekker als lunchgerechtje. Maar als je er twee neemt met wat salade, dan kan je het ook prima als avondmaaltijd nemen!

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 pitabroodje, liefst volkoren (ik had de grote pitabroodjes)
  • 1-2 eetlepels tomatenblokjes uit blik
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 3 ansjovisfilets
  • ? bolletje mozzarella light
  • 5 dunne reepjes rode paprika
  • kleine eetlepel fijngesneden rode ui
  • veldsla

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het pitabroodje op een bakplaat (bedekt met bakpapier). Smeer de bovenkant van het pitabroodje in met de tomatenblokjes. Sprenkel de oregano eroverheen. Verdeel 3 ansjovisfilets, de reepjes paprika, rode ui en als laatste de mozzarella light over het pitabroodje. Sprenkel eventueel nog wat oregano over de pitapizza. Bak de pitapizza goudbruin en gaar in circa 12-15 minuten. Lekker met een beetje veldlsa of rucola!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

231
Kcal

13
Eiwit

28
KH

7
Vet

2
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *