Ben jij ook een pizza addict? Met deze zelfgemaakte pitapizza kan je aan je aan je pizzabehoefte voldoen, zonder je schuldig te voelen! Lekker als lunchgerechtje. Maar als je er twee neemt met wat salade, dan kan je het ook prima als avondmaaltijd nemen!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 pitabroodje, liefst volkoren (ik had de grote pitabroodjes)
- 1-2 eetlepels tomatenblokjes uit blik
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 3 ansjovisfilets
- ? bolletje mozzarella light
- 5 dunne reepjes rode paprika
- kleine eetlepel fijngesneden rode ui
- veldsla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het pitabroodje op een bakplaat (bedekt met bakpapier). Smeer de bovenkant van het pitabroodje in met de tomatenblokjes. Sprenkel de oregano eroverheen. Verdeel 3 ansjovisfilets, de reepjes paprika, rode ui en als laatste de mozzarella light over het pitabroodje. Sprenkel eventueel nog wat oregano over de pitapizza. Bak de pitapizza goudbruin en gaar in circa 12-15 minuten. Lekker met een beetje veldlsa of rucola!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
231Kcal
13Eiwit
28KH
7Vet
2Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden