Noedels met biefstuk, sperzieboontjes en zelfgemaakte sambal – Recept van de week

Supersnel, redelijk budget, lekker en voedzaam! We maken deze week noedels met biefstuk, sperzieboontjes en zelfgemaakte sambal.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram sperziebonen (ik koos voor kant en klaar gedopt)
  • eiermie (noedels)
  • 200 gram biefstuk
  • 2 eetlepels olie
  • ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • sesamzaadjes (geroosterd)
  • verse koriander

Ingrediënten voor sambal

  • 5 rode pepers
  • 1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepeltje zout

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook.

Snijd ondertussen de ui in dunne reepjes. Snijd de biefstuk in reepjes en pel de knoflook en snijd deze fijn. Doe de sperziebonen in de pan met kokend water en kook in circa 5 minuten beetgaar.

Bereid de eiermie zoals op de verpakking.

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de biefstuk toe en roerbak op hoog vuur. Voeg 2 eetlepels sojasaus, de fijn gesneden knoflook en sperziebonen toe en roerbak nog heel even door. Zorg dat de biefstuk niet helemaal doorgaart!

Laat de noodles uitlekken en voeg toe aan de biefstuk en boontjes. Mix de noodles er snel doorheen. Serveer direct, en garneer met sambal, verse koriander en sesamzaadjes.

Sambal: Was de rode pepers. Snijd in grove stukken. Pureer de rode pepers in een hoge, smalle mengbeker (anders vliegen de zaadjes je om de oren, ik kan het weten). Voeg de knoflook, zout en bruine- of palmsuiker toe en mix het geheel nog een minuutje.

Eet smakelijk!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *