Ingrediënten home made pesto
- 50 g pijnboompitten, geroosterd
- 1 bosje basilicum
- 50 g Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
- gemalen zwarte peper
Ingrediënten maaltijdsalade
- 100-150 gram gekookte volkoren macaroni (circa 40 -60 g drooggewicht)
- 6 cherrytomaatjes
- 1 halve avocado
- 1 flinke eetlepel homemade pesto
- 100 gram zalmfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 schaaltje bladspinazie, vers
- peper en zout
Bereiding
Maak eerst de pesto. Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en mix goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat het de juiste dikte heeft. Breng eventueel op smaak met gemalen zwarte peper.
Zet de pasta op in ruim water en kook totdat de pasta al dente is. Bak of grill ondertussen de zalmfilet in ? tot 1 eetlepel olijfolie mooi gaar. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de avocado in blokjes of plakjes.
Spoel de al dente gekookte pasta af met koud water, zodat de pasta niet doorgaart en snel afkoelt. Roer de pesto door de afgekoelde pasta. Schep ook de cherry tomaatjes en avocado door de pasta met pesto. De overgebleven pesto kan je de volgende dag gebruiken of in de diepvries bewaren! Bedek een diep bord met spinazieblaadjes.
Schep het pastamengsel op de spinazie. Snijd de zalm in stukjes en verdeel over de pasta. Je kunt het garneren met losse licht geroosterde pijnboompitjes en een paar blaadjes basilicum.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
625Kcal
41Eiwit
31KH
28Vet
10Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden