Ingrediënten
- 200 gram volkoren tarwemeel of speltmeel
- 8 gram bakpoeder (half zakje)
- snufje zout
- 3 eieren
- 1 tot 1,5 dl. olijfolie
- 125 ml halfvolle of magere melk
- 6 roosjes broccoli
- 150 g magere kaas
- hand gesneden bieslook
- peper
Bereiding
Verwarm de over voor op 175°C. Vet 6 muffin vormpjes in met een beetje olijfolie. Blancheer de broccoli roosjes (ze moeten stevig blijven, net even de kook erover!)
Vermeng het meel met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de olijfolie, melk en de eieren met een mixer glad. Spatel het meelmengsel, de eieren, bieslook, de magere kaas snel en luchtig door elkaar zonder veel te roeren. Voeg gemalen peper toe naar smaak.
Schep een klein beetje beslag in een muffin vormpje en duw het broccoli roosje erin. Vul af met de rest van het beslag.
Bak de muffins in circa 30 minuten gaar in het midden van de oven.
Ik maak er een eenvoudige salade bij van veldsla, tomaatjes, komkommer, pijnboompitjes en een dressing van olijfolie met citroensap.
Voedingswaarde per muffin
307Kcal
15,6Eiwit
22KH
16,5Vet
4,3Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden