Hartige muffins – Recept van de week

Laatst maakte ik de chocolade muffins met adukibonen. Vandaag maak ik hartige muffins! Ik eet 2 muffins voordat ik training geef, samen met een eenvoudige salade of groentesoep Maar het is ook een lekkere lunchgerecht!

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren tarwemeel of speltmeel
  • 8 gram bakpoeder (half zakje)
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 1 tot 1,5 dl. olijfolie
  • 125 ml halfvolle of magere melk
  • 6 roosjes broccoli
  • 150 g magere kaas
  • hand gesneden bieslook
  • peper

Bereiding

Verwarm de over voor op 175°C. Vet 6 muffin vormpjes in met een beetje olijfolie. Blancheer de broccoli roosjes (ze moeten stevig blijven, net even de kook erover!)

Vermeng het meel met het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de olijfolie, melk en de eieren met een mixer glad. Spatel het meelmengsel, de eieren, bieslook, de magere kaas snel en luchtig door elkaar zonder veel te roeren. Voeg gemalen peper toe naar smaak.

Schep een klein beetje beslag in een muffin vormpje en duw het broccoli roosje erin. Vul af met de rest van het beslag.

Bak de muffins in circa 30 minuten gaar in het midden van de oven.

Ik maak er een eenvoudige salade bij van veldsla, tomaatjes, komkommer, pijnboompitjes en een dressing van olijfolie met citroensap.

Voedingswaarde per muffin

307
Kcal

15,6
Eiwit

22
KH

16,5
Vet

4,3
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.