Gevulde courgettes, met quinoa en sardientjes – Recept van de week

Zin in een gezonde maaltijd, maar geen zin om lang in de keuken te staan? Dit lekkere en super gezonde recept is binnen een half uur klaar! Vol omega-3 vetzuren, groenten en vezels

Ingrediënten 2-3 personen

  • 150-200 gram quinoa (ongekookt)
  • 2 courgettes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 blikjes sardientjes op olie, totaal circa 250 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peterselie
  • basilicum

Bereiding

Bereid de quinoa zoals op de verpakking. Het is lekker om de quinoa te koken met een half blokje bouillon.

Snijd de courgette 1 twee helften. Haal het vruchtvlees er met en lepel uit. Snijd het vruchtvlees fijn.

Breng een pan water aan de kook en kook de courgette in circa 6 minuten beetgaar.

Roerbak de ui en paprika in een eetlepel olie. Voeg halverwege het vruchtvlees van de courgette toe. Snijd een rood pepertje fijn en hak de knoflook. Doe dit bij de andere groenten en roerbak nog even.

Laat de sardientjes uitlekken en voeg de sardientjes toe aan het groentenmengsel. Hak de peterselie en basilicum fijn en schep dit door de groenten.

Vul de courgette met het groentemengsel en eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

617
Kcal

43
Eiwit

35
KH

32
Vet

8
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *