Ingrediënten 2-3 personen
- 150-200 gram quinoa (ongekookt)
- 2 courgettes
- 1 paprika
- 1 ui
- 2-3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 blikjes sardientjes op olie, totaal circa 250 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- peterselie
- basilicum
Bereiding
Bereid de quinoa zoals op de verpakking. Het is lekker om de quinoa te koken met een half blokje bouillon.
Snijd de courgette 1 twee helften. Haal het vruchtvlees er met en lepel uit. Snijd het vruchtvlees fijn.
Breng een pan water aan de kook en kook de courgette in circa 6 minuten beetgaar.
Roerbak de ui en paprika in een eetlepel olie. Voeg halverwege het vruchtvlees van de courgette toe. Snijd een rood pepertje fijn en hak de knoflook. Doe dit bij de andere groenten en roerbak nog even.
Laat de sardientjes uitlekken en voeg de sardientjes toe aan het groentenmengsel. Hak de peterselie en basilicum fijn en schep dit door de groenten.
Vul de courgette met het groentemengsel en eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
617Kcal
43Eiwit
35KH
32Vet
8Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden