Energieblokjes – Recept van de week

Deze simpele en snel te maken energieblokjes zitten boordevol vezels, eiwitten en koolhydraten. Handig als tussendoortje tijdens werk of als energiebommetje rondom het sporten.

Ingrediënten

  • 150 g tutti frutti
  • 150 g amandelen of andere noten, zoals hazelnoten en/of walnoten
  • 150 g dadels zonder pit

Bereiding

Doe alle ingredienten in een krachtige keukenmachine en hak alles fijn.

Haal het mengsel uit de kom, maak er een stevige bal van (eventueel in twee porties verdelen). Leg de bal op een snijplank met glad oppervlak. Druk de bal plat met je handen of met een keukenroller. Vorm een rechthoek van ongeveer 1 cm dik. Draai het geheel ook geregeld om, anders plakt het vast aan de snijplank.

Verpak de plak in plasticfolie. Leg gedurende minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven. Over de nacht kan ook.

Haal de plak uit de koelkast en snijd er blokjes van, circa 2 x 2 cm.

De blokjes kan je ook goed bewaren in de diepvries. Ready to go!

Je kunt natuurlijk ook je eigen combinatie maken, met bijvoorbeeld gojibessen, cranberries, chiazaad, pompoenpitten, pecannoten, vijgen, chocolate nibs, geraspte kokos of kokos flakes…verzin het maar!

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.