Couscoussalade – Recept van de week

Een heerlijk frisse salade met erwten, munt, peterselie, citroen en witte kaas. Vegetarisch maar bomvol eiwitten.

Ingrediënten

  • 75 gr tuinbonen (diepvries)
  • 200 ml kokend water
  • 75 gr couscous
  • 115 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1? eetlepels olijfolie
  • ? eetlepels citroensap
  • ? eetlepels munt
  • ? eetlepels verse peterselie
  • 25 gr witte kaasblokjes (verkruimeld)

Bereiding

Schep de tuinbonen in een schaal. Giet er kokend water op en laat 10 min. staan.

Schep in een grote schaal de droge couscous om met de tuinerwten. Roer de olie en het citroensap erdoorheen. Schenk er kokend water overheen, roer alles even om en dek de schaal luchtdicht af met vershoudfolie.

Laat 10 min. staan.

Breng de couscous op smaak met peper en zout en schep hem goed om zodat hij afkoelt.

Snijd de munt en peterselie fijn. Schep de verse kruiden en de afgegoten tuinbonen erdoor en verdeel de kaas erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

585
Kcal

23
Eiwit

76
KH

18
Vet

15
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.