Champignonsoep

Champignonsoep met bruschetta tomatensalsa – Recept van de week

Deze week een heerlijke Champignonsoep met bruschetta tomatensalsa voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 g kastanjechampginons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bospaddenstoelen bouillonblokje
  • 400 ml kraanwater
  • 75 ml koksroom light
  • handje verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tomaten
  • handje verse basilicum
  • 2-4 mini ciabatta's (je kunt ook een meergranen broodje gebruiken)
  • peper en zout

Bereiding

Snipper de ui fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en roerbak de champignons en ui gaar, voeg op het laatst een fijngesnipperd teentje knoflook toe en roerbak nog even mee.

Voeg de bouillontablet en het water toe en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicum fijn. Meng de tomatenblokjes met de basilicum, 1 eetlepel olie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de broodjes in plakjes. Rooster het brood en smeer in met knoflook.

Schep een paar eetlepels champignons eruit en houd apart om later weer toe te voegen. Pureer de rest met een staafmixer. Roer de achtergehouden champignons en room erdoor. Laat de soep door en door warm worden.

Snijd de peterselie fijn. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep de salsa op het geroosterde broodje. Garneer de soep met de peterselie en serveer samen met de bruschetta.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde 1 kom champignonsoep en 3 sneetjes bruschetta tomatensalsa

342
Kcal

11
Eiwit

37
KH

16
Vet

6
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Ook lekker 🙂

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.