Ingrediënten
- 1 liter water
- 2 bouillon blokjes (groente of kruiden, eventueel natriumarm)
- 500 g broccoli
- 3 tomaten
- 2 eetlepels gesneden gedroogde tomaatjes in olie
- 125 ml cr?me fraiche light
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- bosje verse peterselie (inclusief de steeltjes)
- 3 eetlepels grana padana
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Snijd de broccoli in roosjes. Doe de broccoli in de pan met water en laat het lichtjes koken totdat de broccoli medium gaar is, in ongeveer 5-6 minuten. In de tussentijd snijd je een uitje fijn en fruit je deze in een koekenpan in 1 eetlepel olijfolie. Snijd een teen knoflook heel fijn en voeg deze op het laatst toe aan het uimengsel. Roerbak het geheel nog heel eventjes. Doe de uitjes met knoflook in de pan met de broccoli bouillon. Snijd de steeltjes van de peterselie en doe in de bouillon. Mix de bouillon met de staafmixer tot een egale soep.
Voeg vervolgens de cr?me fraiche en grana padana toe en mix nog even goed door. Laat op laag vuur staan. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes en roerbak deze gedurende circa 3 minuten in de koekenpan in 1 eetlepel olijfolie. Snijd de gedroogde tomaat in fijn. Voeg de tomaatblokjes en gedroogde tomaat toe aan de soep. Roer het geheel goed door en breng op smaak met gemalen zwarte peper. Snijd de peterselie blaadjes fijn en besprenkel de soep ermee voordat je het opdient. Lekker met vers meergranen brood!
Voedingswaarde per 250 ml
196Kcal
9Eiwit
6,5KH
13Vet
5,5Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden