Recept Lekkerbekje met frisse salade

Lekkerbekje is een vetarme visje. Vaak is het van heek, pollak of schelvis. Ik vind dit zelf heel makkelijk gerecht wat je snel op tafel tovert. Even snel de vis bakken en tegelijkertijd maak je de salade. Ik ben grote liefhebber van vis door hoog aantal eiwitten en laag aantal koolhydraten. Ideaal voor een sportieve dag.

Indicatie totale kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten Lekkerbekje

  • 1 of 2 lekkerbekjes per persoon
  • Citroensap
  • Extra: Rode peper(saus)
  • Extra: Pikante hummussaus met schijfjes augurken als sausje

Ingrediënten salade (1 persoon)

  • Ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • (Zoete) paprika
  • Lijnzaad
  • Visolie (Be gentle – een paar druppels is meer dan voldoende)
  • Witte azijnolie
  • Citroensap
  • Koriander
  • Pepper & zout

It’s only 15 minutes

Bak de lekkerbekjes circa 8 minuten en druppel er aan het einde wat citroensap op. Maak ondertussen de salade klaar. Snij de tomaat, paprika en ijsbergsla.

Dan is het tijd voor de dressing. Een snelle tip. Pak je saladekom en mix de visolie, witte azijnolie en citroensap. Gooi daar de lijnzaad, gesneden koriander door heen en rond het af met wat pepper en zout. Mix it up. Gooi de groentes er dan pas door heen en hussel het door elkaar. Zo voorkom je dat de salade omkomt in de dressing. De dressing blijft namelijk kleven aan de saladekom.

Voedingswaarde gebakken lekkerbekje (100 gram)

211
Kcal

22
Eiwit

2,1
KH

12,6
Vet

2,5
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Ook visliefhebber? Welke vis maak jij het liefst klaar?

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Dylan Mouthaan

Facebook

Sport regelmatig en divers. Bewust bezig met voeding, and I love it. Next challenge: Hele marathon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.