Ingrediënten voor quinoasushi met avocado (30 stuks)
- 250 gram rode quinoa
- 60 ml sojamelk ongezoet
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 theelepel dijonmosterd
- 1 theelepel wasabi
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 komkommer
- 2 avocado’s
- 5 norivellen
- 100 gram wortel zoetzuur
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Doe ondertussen de sojamelk, olie, azijn, mosterd, wasabi en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. tot wasabimayonaise. Meng door de afgekoelde quinoa.
Snijd de ongeschilde komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in de lengte in 10 repen. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de lengte in repen.
Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg er een norivel op en verdeel daar een laag quinoa van ? cm dik over. Laat 4 cm aan de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer, avocado en wortel. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op. Bestrijk de overlappende nori met een beetje water, zodat het blijft plakken. Maak zo nog 4 rollen. Snijd elke rol in 6 gelijke stukken.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per stuk
90Kcal
2Eiwit
6KH
6Vet
1Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
