Lekkere soep van pompoen met gember. Pompoen bevat veel b?tacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B en C en is rijk aan voedingsvezels. Lekker gezond en binnen een half uur op tafel.
Ingrediënten pompoensoep (voor 4 personen)
- 1 kleinere oranje pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel verse gemberwortel (geraspt)
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel koriander
- 4 dl groentebouillon
- 6 dl water
- 1 theelepel peper
- 3 eetlepels platte peterselie
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding
Snijd de pompoen in parten en verwijder pitten en draden. Snijd de pompoen daarna met schil in blokjes. Eerst schillen mag ook.
Verhit de olie in een soeppan en fruit daarin ui en knoflook glazig. Bak gember, komijn en koriander mee tot het gaat geuren. Voeg pompoen, water en bouillon toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper.
Schep de pompoensoep in grote kommen en strooi er fijngehakte peterselie overheen. Schep in elke kom een lepel Griekse yoghurt.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
129Kcal
4Eiwit
9KH
8Vet
4Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden