Ingrediënten Picanha met kruidenrub (8 personen)
- 2 eetlepels venkelzaad
- 4 tenen knoflook
- 1/2 tl zeezout
- 4 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepels chilipoeder
- 2 sinaasappels (schoongeboend)
- 1 kg picanha (rundvlees, op kamertemperartuur)
Bereiding
Zet de barbecue aan.
Maal het venkelzaad in de vijzel en voeg de knoflook en het zout toe en maal tot gladde pasta.
Meng de rest van de kruiden door de rub en rasp de oranje schil van de sinaasappels boven de rub.
Dep de picanha droog met keukenpapier en snijd het vet kruislings in en wrijf het vlees rondom in met de rub.
Gril met de vetrand naar beneden op hoog vuur 3 min. Keer om, draai het vuur laag.
Sluit de barbecue en gril tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit duurt ca. 20 min.
Neem het vlees van de barbecue en wikkel in aluminiumfolie. Laat 10 min. rusten en snijd vervolgens in dunne plakken en serveer.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde Picanha met kruidenrub per persoon
215Kcal
25Eiwit
1KH
12Vet
1Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden