Deze week maken we een heerlijke panlasagna met verse pastasaus die binnen een half uur op tafel staat. Hoe? we maken deze lasagna in een pan en niet in de oven!
Ingrediënten panlasagna met verse pastasaus (4 personen)
- 300 gram rundergehakt
- 2 tenen knoflook
- 400 gram Italiaanse roerbakgroente champignons
- 475 gram verse tomaat-olijf pastasaus
- 500 ml water
- 250 gram verse lasagnebladen
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 250 gram cherrytomaten
Bereiding
Verhit een grote hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt in 3-4 min. op middelhoog vuur rul.
Voeg de pastasaus en het water toe en schep door elkaar.
Snijd elk lasagneblad in vier vierkantjes, steek in de saus maar schep niet om. Zorg dat ze goed onder staan en elkaar niet raken.
Kook de saus ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg eventueel een beetje water toe als de pastabladen uitdrogen.
Rasp na 10 min. de Parmezaanse kaas boven de saus en verdeel de tomaten erover.
Kook nog 3 min. met de deksel op de pan zodat de kaas smelt. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde panlasagna met verse pastasaus per persoon
560Kcal
33Eiwit
52KH
23Vet
8Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden