Old school hoelahoepen

Op eens is die daar weer? de hoepel! Geen idee waar dat vandaan komt maar in ene is iedereen aan het hoepelen. En ik hoepel lekker mee!

Ik heb nu een paar maanden mijn hoepel van hoopityourself, en wat is dat toch leuk! Ik ben het kind in mij nog niet kwijt en spring gerust op een springkussen, loop huppelend over straat en nu kan ik ook weer hoepelen. Springkussen

Vroeger, hoelahoepen. Nee!

Vroeger was ik hier geen kei in, maar dat moet bijna wel aan de hoepel hebben gelegen. Hoepels voor kinderen zijn meestal rond de 75 centimeter in de diameter en wegen z?n 250 gram. Deze hoepels zijn te licht en klein om een goede work-out mee te doen.

Hoepels voor een workout zijn groter en zwaarder. Deze fitnesshoepels vari?ren in dikte en diameter, wat samenhangt met het gewicht. De hoepel die ik heb is 600 gram en 100 cm in diameter. Ik hoepelde zo weg met mijn hoepel.

Als ik de spierpijn moet geloven na de eerste dag hoepelen is dit een serieuze workout te noemen. Voor een beetje buikspierkwartier draai ik mijn hand niet om maar van 10 minuutjes hoepelen heb ik toch spierpijn gehad. Dat had ik ondanks de vele waarschuwingen op het internet niet verwacht.

Maar daar is het ook wel bij gebleven. Ik vind hoepelen een leuke toevoeging aan een workout, maar het is absoluut geen volledige workout te noemen. Loop liever een rondje hard, koop een springtouw en vul je hoepelworkout aan met een aantal grondoefeningen. Hoepelen is op zich zelf namelijk geen volledige workout, maar het is naast leuk wel goed voor je lichaam.

Andere positieve effecten van hoepelen;

  • Versterking van buik-, rug-, been-, en bilspieren.
  • Je rompstabiliteit verbetert.
  • Je conditie verbetert.
  • Je rug en heupen worden soepeler.
  • Het bevordert de motoriek.
  • Het is goed voor de doorbloeding.
  • Het bevordert de spijsvertering.
Ben jij al begonnen met hoepelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *