nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

Morgen is het nieuwjaarsdag en dat betekend dat je, naast bijkomen van oudejaarsavond, de mogelijkheid hebt om een heerlijke nieuwjaarsduik te nemen. Zelf heb ik twee jaar geleden meegedaan aan de duik.

Mijn ervaring

Het is en blijft een bijzondere ervaring. De ochtend voordat we naar het strand vertrokken heb ik van alles bedacht om af te zeggen. Echter moest ik dapper zijn en wie wilt nou van zijn maten een heel jaar lang horen dat je af hebt gehaakt.

Eenmaal aangekomen op het strand moeten je kleren uit en dan besef je pas hoe koud het is. Vervolgens ren je met de menigte het water in en zodra je onder water komt voelt het warm aan. Maar nu komt de klap! Zodra je uit het water komt en de frisse wind op je lichaam slaat voel je pas hoe koud het werkelijk is.

Maar ik moet wel toegeven dat dit wel een ervaring is geweest die mij altijd na is gebleven.

Doe ook mee

Hoewel ik een koukleum ben en op dat moment met tegenzin naar de duik ging heb ik absoluut geen spijt van mijn duik. Het is een ervaring die je altijd bij blijft en je kunt het van je bucket list afstrepen.

Een voordeel is dat het dit jaar extreem warm is geweest in december en de voorgaande maanden. Hierdoor zal het temperatuur van het water ook meevallen ten opzichte van de jaren dat het al een tijdje had gevroren of zelfs op de dag zelf qua temperatuur onder de nul zat. Daarnaast is het morgen qua temperatuur overdag 8 graden waardoor dit jou kans is om een milde (voor zover mogelijk) nieuwjaarsduik te pakken

Let wel op dat je lichamelijk fit bent om mee te doen met de duik. Dit kan gevaarlijk zijn voor jezelf want je lichaam is het niet gewend om zomaar een ijskoud bad te nemen. Daarnaast is het op veel locaties erg druk.

Waar kun je meedoen?

Je vindt een overzicht van alle locaties hier.

Wij horen graag hoe jij de duik hebt ervaren.
Over de auteur

Erhan Toz

Sport freak in hart en nieren. Inmiddels een van de meest fanatieke sporters van de groep. Next challenge: Kwart triathlon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *