Ingrediënten Marokkaanse pompoentajine (4 personen)
- 1 pompoen
- 1,5 rode ui
- 1 teen knoflook
- 30 gram boter
- 1 theelepel ras el hanout
- 3 eetlepels rozijnen
- 250 ml kraanwater
- 350 gram kikkererwten
- 250 gram couscous
- 1 eetlepel sesamzaad
- 8 gram koriander
Bereiding
Halveer de pompoen en snijd in parten en verwijder de zaden en draderige binnenkant.
Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn.
Verhit tweederde van de boter in de braadpan (of tajine) en fruit de ui en knoflook 3 min.
Voeg de pompoen, ras el hanout en rozijnen toe en bak 3 min. mee.
Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 20 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om.
Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze na 10 min. toe.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en schep de rest van de boter erdoor.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
Snijd de blaadjes koriander fijn.
Breng de pompoentajine op smaak met peper en eventueel zout.
Schep op een schaal en bestrooi met het sesamzaad en de koriander.
Serveer met de couscous.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde Marokkaanse pompoentajine per persoon
450Kcal
14Eiwit
69KH
11Vet
9Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden