linzenschotel-met-puree-en-gehakt

Linzenschotel met puree en gehakt – Recept van de week

We maken een linzenschotel met puree en gehakt. Linzen zijn rijk aan ijzer, vezels en eiwitten. Aangevuld met magere runder gehakt is het een ware eiwittenbom.

Ingrediënten linzenschotel met puree en gehakt (4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 300 gram magere rundergehakt
  • 400 gram Franse roerbakgroente courgette & rode ui
  • 500 gram linzencurry
  • 30 gram peterselie
  • 100 gram Ilchester Cheddar tophat 48+
  • 800 gram aardappelpuree
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 minuten.

Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 minuten mee.

Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 minuten. Roer regelmatig en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.

Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree.

Vet de ovenschaal in.

Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover.

Verwarm circa 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde linzenschotel met puree en gehakt per persoon

695
Kcal

31
Eiwit

51
KH

39
Vet

10
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *