Lin?zen?sa?la?de met to?maat en blau?we bes

Linzensalade met tomaat en blauwe bessen – Recept van de week

Deze week een heerlijke salade van linzen met verschillende kleur tomaten en blauwe bessen. Kortom een kleurrijke salade. Naast kleur bevat deze salade veel eiwitten en bieden de linzen je ook veel ijzer en magnesium.

Ingrediënten Lin?zen'sa?la?de met to?maat en blau?we bes voor 4 personen

  • 250 gram rode cherrytomaten
  • 250 gram gele/oranje cherrytomaten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes oregano
  • 400 gram linzen
  • 150 gram blauwe bessen
  • 15 gram basilicum
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 40 gram pistachenoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 Celsius.

Halveer de tomaten en leg ze met de snijkant naar boven in de ovenschaal.

Bestrooi met wat zout. Besprenkel met de olie. Leg de takjes oregano tussen de tomaten. Zet ca. 45 min. in de oven.

Spoel de linzen af onder koud water en laat uitlekken. Doe in een kom en voeg de blauwe bessen en de in stukken gescheurde blaadjes basilicum toe.

Neem de tomaten uit de oven en verwijder de oregano. Schenk het vocht van de tomaten in een kom. Klop het vocht met de olie, balsamicoazijn en mosterd tot een dressing.

Schep de tomaten en dressing voorzichtig door de linzensalade. Bestrooi met de noten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon

345
Kcal

8
Eiwit

27
KH

21
Vet

9
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.