lactosevrije chocoladecake

Lactosevrije chocoladecake – Recept van de week

Deze week maken we lactosevrije chocoladecake. Naast het feit dat deze lactosevrij is gebruiken we stevia in plaats van kristalsuiker zodat je niet teveel suikers binnenkrijgt.

Ingrediënten lactosevrije chocoladecake (10 personen)

  • 180 gram bloem
  • 75 gram stevia
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 8 gram vanillesuiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 240 ml kraanwater
  • 140 gram pecannoten
Bestel deze producten gemakkelijk via AH.nl.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom.

Maak een kuil in het midden.

Voeg de olie en azijn toe en voeg al roerend het water toe.

Meng de pecannoten erdoor.

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.

Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Laat de cake afkoelen

Eet smakelijk!

Voedingswaarde lactosevrije chocoladecake per persoon

310
Kcal

4
Eiwit

35
KH

17
Vet

2
Vezels


Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.

Deel dit bericht met vrienden

Over de auteur

Annet Brons

Ook zo genoten van het recept en wil je meer weten over voeding? Bekijk ons overzicht voor Gezonde & Makkelijke recepten. En wil je iets mee bereiken, bekijk dan het Afvallen overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *