Deze week maken we lactosevrije chocoladecake. Naast het feit dat deze lactosevrij is gebruiken we stevia in plaats van kristalsuiker zodat je niet teveel suikers binnenkrijgt.
Ingrediënten lactosevrije chocoladecake (10 personen)
- 180 gram bloem
- 75 gram stevia
- 30 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baking soda
- 8 gram vanillesuiker
- 1/2 theelepel zout
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 240 ml kraanwater
- 140 gram pecannoten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de bloem, suiker, cacao, baking soda, vanillesuiker en het zout in een kom.
Maak een kuil in het midden.
Voeg de olie en azijn toe en voeg al roerend het water toe.
Meng de pecannoten erdoor.
Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin.
Bak de cake in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de cake afkoelen
Eet smakelijk!
Voedingswaarde lactosevrije chocoladecake per persoon
310Kcal
4Eiwit
35KH
17Vet
2Vezels
Waardes zijn in gram. KH staat voor Koolhydraten en Kcal voor calorieën.
Deel dit bericht met vrienden